henrik skib 03
 

Fra fritidsinteresse til levebrød. Hvad kan være rarere end at kunne gøre sin hobby til sit levebrød. Det har Henrik Holleufer, født i 1966, fra Fredericia gjort. Efter uddannelsen som kleinsmed blev han angrebet af den 'virus', der hedder dykning og fiskeri. For rigtig at komme i gang med det købte Henrik i 1986 fiskekutteren M/S Neptun.


Han tog Skippereksamen og har dykkercertifikat. Henrik blev grebet af at dykke efter gamle vrag - ikke kun i Lillebælt, men også længere ude i Kattegat. Det er fascinerende at komme ned til et vrag, fortæller han, så derfor sætter jeg mig ind i historien bag de forskellige vrag.


Henrik har været nede ved vrag på strækningen på strækningen fra Skagen til Gedser, så det er efterhånden blevet til mange oplevelser under havets overflade. Der arrangeres nu fiske- og oplevelsesesture med fast udgangspunkt fra Skærbæk.


Fisketurene går tit ud til gamle vrag, hvor der ofte er gode fiskemuligheder og ved enkelte vrag i Kattegat, er der gode muligheder for at fange havkatte.

 
ms neptun vaerft 01
 
I 1998 blev skibet Neptun totalt renoveret og ombygget.
Efter tre måneder på værftet var skibet blevet 2.5 meter længere og over dæk er der nu et dejligt opholdsrum med borde og bænke, hvor lystfiskerne kan gå ind og få varme mm. på kolde dage. Om sommeren er der mulighed for at leje skibet, med Skipper i flere dage, til speciel aftalte ture i de danske farvande. Ombord på MS-Neptun er der efter ombygningen så god plads, at det er en oplagt chance for en firma eller foreningsudflugt.
 
henrik 01

Kontakt: Send en Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


- eller ring og få nærmere oplysninger på tlf.: 40 33 16 20